Ревю на GE40 2OC-009US от MSI

GE40 2OC-009US е супер тънък лаптоп, производство на тайванската фирма MSI. Използвани са най-модерни компоненти, които осигуряват голяма производителност и дълга издръжливост на батерията. Благодарение на новите технологии, цялата мощ на този геймърски ултрабук е събрана в тънък корпус, който е направен отчасти от алуминий, отчасти от пластмаса. От време на време кутията загрява, но всичко това е в рамките на допустимото. Теглото на компютъра е два килограма, което не е зле за лаптоп, предназначен основно за играене на игри.

MSI GE40 2OC-009US

Дисплеят е 14-инчов, който работи при резолюция 1600X900, и позволява гладко вървене на последните компютърни игри. Средният процент на възпроизведени кадри в секунда е също много добър. Качеството на изображенията и видеото са добри, но за сметка на това ъгълът на виждане не е особено впечатляващ. От компанията са добавили и SoundBlaster аудио, което вади добър звук през двата вградени говорителя, но за по-добро мултимедийно изживяване, лаптопът разполага с Audio Boost усилвател, предназначен специално за геймърски слушалки.

Клавиатурата като цяло е качествена, но за писане не е много удобна, а също така някои от бутоните са по- близко един до друг, и често може да ги натискате по грешка, докато свикнете с тях. За много геймъри ще се стори като недостатък липсата на светодиодна клавиатура. Ултрабукът разполага с два USB 3.0 порта, един USD 2.0, Gigabit Ethernet и четец за SD карти. Моделът разполага с HDMI и VGA изходи, като можете да свържете лаптопа с два външни екрана, за още по-реално изживяване. Може би няма нужда да споменаваме, че имаме и задължителните Wi Fi и Bluetooth.

Да кажем и няколко думи за процесора – GE40 2OC-009US идва с четириядрен процесор Core i7-4702HQ на Intel, заедно с осем гигабaйта RAM. Един от най-важните компоненти за геймърите е видеокартата. Ултрабукът е с Nvidia GeForce GTX 760M, която както вече споменахме произвежда добър среден процент кадри в секунда. При максимална резолюция на играта Alien vs. Predator, кадрите в секунда са 26. Можете да съхранявате информация на 128 гигабайтов SSD и стандартен хард диск от 750GB. Цените заповат от 1100 долара.