Transformer Pad Infinity от Asus – ревю

ASUS Transformer Pad Infinity е голям таблет, с хубав дизайн и сравнително евтин. 1.6-гигахерцовият процесор е четириядрен и задвижва операционна система Android 4.0. Пространството за съхранение на информация, с което разполага е 64 GB. LED дисплеят предоставя чисти цветове на изображенията и е истинска наслада за сетивата. Но нека да видим подробностите.

Asus Transformer Pad Infinity

Като начало, ще ви споделим за част, от приложенията достъпни за този таблет. Имаме един много приятен десктоп интерфейс, възможност за видео разговор, както и други програми, предлагани онлайн в магазина на Android. Asus също са вкарали свои функции, като например  MyCloud, MyLibrary, MyNet, както и програми за управление на файловете и свързване с компютър. А най-хубавото е услугата Asus WebStorage, която позволява съхранение на всякаква мултимедия онлайн. С това ще спестите много място от свободното пространство като памет на таблета.

Четириядреният процесор Tegra 3 на NVIDIA работи при честота 1.6 GHz и е супер бърз. За безпроблемна работа с няколко приложения едновременно имаме и 1GB RAM. Мястото на съхранение на информация никога не достига, затова може да се добавят допълнителни 32 или 64 GB памет. Но ако услугата WebStorage ви се стори достатъчно удобна, навярно няма да имате нужда от подобни ъпгрейди.

Дебелината на таблета е 8,38 милиметра, а теглото е 680 грама. Имаме mini HDMI порт, слот за SD карти и два изхода за слушалки и микрофон. Качеството на звука от вградените говорители не ни разочарова. При нормална употреба, батерията издържа 10 часа, а ако се използват не толкова тежки програми, може и по-дълго време да не го включвате за зареждане. Камерата отпред е 2 мегапиксела, а тази отзад е доста по-добра – цели осем. 10.1 инчовият екран е с резолюция 1920 x 1200 и ни радва с HD качество на снимки, видео и цялостно възпроизвеждане на изображенията.

И този таблет, подобно на Sony Xperia S разочарова с факта, че може да се свързва към интернет единствено през Wi Fi. Мобилна интернет мрежа не се поддържа изобщо. Цената на базовият модел започва от $440.00.