Ремонт на пералня или покупка на нова?

Ремонт на пералня или покупка на новаПералнята е един от жизненоважните битови уреди, особено за семейства с малки деца. Тази скъпоценна машина, както всички останали битови уреди, има свойството да се поврежда точно в най-неподходящия момент. Това е обикновено периодът, в който покупката на нов уред не е предвиден в разходния план на домакинството.

Собствениците на повредени перални са изправени пред два избора – ремонт на твърде стария вече уред или покупка на нов, който е технологично и технически осъвременен и усъвършенстван. При финансова невъзможност за покупка на чисто нова пералня, има един много изгоден вариант – покупка на пералня с транспортен дефект.

Какво всъщност представляват битовите уреди с транспортни дефекти?

Уредите с транспортен дефект не са втора ръка, а чисто нова бяла техника. Цената им е много по-ниска от тази на предлаганите в големите вериги, заради леките „травми” по корпуса, получени в процес на транспортиране или при други манипулации. Всеки артикул е преминал проверка за пълна техническа изправност.

Функционалността на въпросните уреди е напълно гарантирана от търговеца, който ги продава. Това се доказва от съответния документ – гаранция. Тя ви дава правото на сервизна поправка при възникнали неизправности в гаранционния период, които не са причинени от небрежна и неправилна работа с уреда. На кратко чрез уредите с дефекти, можете да се сдобиете с висококачествена маркова техника на половин цена.

Защо ремонтът на старата пералня не е рентабилно решение?

Пералнята машина е уред, без който съвременният човек не може да съществува. Прането на ръка е не само отживелица, но и за изпълнението на задачата са нужни време и специфични условия в жилището. Изправени пред финансовите предизвикателства, много домакинства се спират на вариант – ремонт на уреда. Нека разгледаме защо това е изцяло погрешно решение.

На първо място възрастта на един битов уред не е показател за неговата надеждност. Невъзможно е категорично да се прецени колко дълго ще се задържи в изправност ремонтираната пералня само въз основа на нейната възраст. Само квалифициран техник, специалист по перални машини, ще може да диагностицира и направи правилното заключение относно общото състояние на машината.

Новите модели при този вид битова техника са значително по-прецизни и имат увеличени работни възможности. Множество програми ви позволяват да перете на кратка програма, по-фини и взискателни материи, както и да използвате накисване (предпране). Автоматизираният електронен програматор настройва параметри, като обороти на центрофугата и температурата спрямо вида на прането – цветно, бяло, вълна, коприна и т.н.

Комбинираните перални със сушилни са най-добрата опция за малки жилища, където няма възможност за простиране на прането. Ако винаги сте мечтали за автоматична сушилня машина, но все не са ви стигали пари, уредите с козметични дефекти са перфектен вариант. С огромна отстъпка можете да закупите комбиниран модел на престижна марка като AEG, Miele, Siemens.

Когато пералнята ви е ремонтирана многократно, не си заслужава да влагате повече време, средства и нерви в поредния ремонт. Посетете сайта на магазин Мега Техно и разгледайте предлаганите опции. Ще се изненадате не само от марките на уредите и от цените, но и от удобния начин да закупите продукт, произведен по модерна технология с оригинални и здрави части, специално за западноевропейския пазар.