Автоматичен или комбиниран хладилник с фризер Либхер?

Предстои ви покупка на нов хладилник и сте избрали марката Либхер, като най-модерна и надеждна на пазара. Дотук добре, но възниква въпросът: С по-малка горна камера или хладилник с фризер Либхер CUEF 3311? И при двата варианта имате много опции, като избор, но в случай че имате голямо семейство и се налага да замразявате доста храна, в даден момент решението ще ви отведе при смесените модели.

Решавайки да закупите уред с голямо хладилно и фризерно отделение, вие се изправяте пред нова дилема – комбиниран или автоматичен да бъда вашият хладилник с фризер Либхер CUfr 3311. Ето и основната разлика между двата модела, ако се чудите дали изобщо има такава и в какво точно се състои:

Комбинираните фризер/хладилници имат 2 температурни зони, които се управляват самостоятелно, докато при автоматичните модели тя е само една, т.е. управлението и на двата уреда се извършва автоматично чрез устройството за регулиране на температурата, намиращо се в хладилното отделение. При автоматичните модели температурните настройки и при двата уреда са взаимно свързани, което означава, че дадена температура в хладилното отделение отговаря на определени стойности във фризерното.

Добрата новина при автоматичните модели хладилник с фризер на Либхер е, че за разлика от подобни уреди на други марки, тук са налични два отделни изпарителя, вместо един, както е при техниката на конкуренцията. Това позволява да се съхрани правилно храната в хладилното отделение, без тя да се изсушава под въздействие на работата на фризера. Смесването на миризми от двете отделения също е невъзможно при този принцип на изграждане.

Кой от двата варианта да изберем?

Либхер ви предлага отлични модели и от двата типа, но трябва да посочим един дребен недостатък на автоматичните смесени модели. За разлика от комбинирания хладилник с фризер Liebherr , при автоматичния не можете да изключите хладилника без по този начин да спрете работата и на фризера.

Голям плюс на комбинираните модели е тази възможност, тъй като при по-дълго отсъствие от дома ще можете да продължите да съхранявате дълбоко замразена храна, без да се налага да работи и празният хладилник. Това се отразява не само на сметките за електричество, но и на работата на самия хладилник. С експлоатация, когато такава не е необходима, вие намалявате работния живот и на компресора и на целия уред.