Причини да потърсим Либхер сервиз

Либхер сервиз

Либхер е марка, позната у нас предимно със своите хладилници. Хладилниците Либхер са предпочитани от все повече българи, поради своята здравина, издържливост, висок енергиен клас, иновативен дизайн и високотехнологични работни функции. Хладилниците, фризерите и охладителите на марката се предлагат в оргомно разнообразие от модели, като различните вариации могат да отговорят на всяко изискване и да се впишат във всеки интериор.

След като са толкова здрави и издържливи, едва ли ще ви се наложи да търсите сервиз, поддържащ уредите на Либхер, но въпреки това марката е известна със своето безупречно следпродажбено обслужване и коректната и експедитивна работа във всеки Либхер сервиз. Животът на битовите уреди е непредвидим и единственото, което можем да направим,за да се застраховаме е да имаме на разположение телефона на най-близкия сервиз и да знаем кои са трите най-често срещани причини за ремонт на хладилника, за да ги избегнем.

Причина №1:

Токови удари. Токовите удари, внезапното спиране и бързото пускане на електрическото захранване са кошмар за всеки собственик на хладилник, тъй като те най-често водят до фатално повреждане на компресора. Колкото и добра да е защитата на модерните модели хладилници, понякога и тя самата става жертва на непостоянството в напрежението.

В някои случаи ние самите причиняваме повредата, като изключваме и веднага след това включваме хладилника в мрежата, като по този начин натоварваме защитата на уреда и застрашаваме работата на компресора. Добрата новина е, че в сервизите на Либхер няма повреда, която не може да бъде отстранена и след като уредите се произвеждат у нас, няма да се налага да чакате необходимата резервна част да пристигне от Китай, Корея или друга азиатска държава. В случай, че уредът е в гаранция, повредата ще бъде остранена безплатно.

Причина №2
Неправилна експлоатация на хладилника. Много често допускаме грешки, които могат да ни костват не малко пари. При ежедневната употреба на хладилника, рискът от грешки е още по-голям. При добра воля можем да избегнем някои от фаталните грешки и по този начин да удължим работния живот на своя хладилник Либхер. Ето някои златни правила за удължаване живота на хладилника:

· Когато се наложи да изключите хладилника, изчакайте поне 5 минути преди да го включите отново към захранващата мрежа;

· Не дръжте хладилника отворен без причина. Това ще ви коства не само по-висока консумация на електричество, но може да пренатовари компресора и да го повреди. Въпреки наличието на No Frost системите за саморазмразяване, незатворената врата може да предизвика образуване на лед, който да се наложи да махате впоследствие.

· Не слагайте гореща храна в хладилника. Това правило едва ли е непознато за някого, но все пак държим да ви го припомним. С тази грешка отново ще застрашите компресора и дори системата за саморазмразяване.

Причина №3

Третата често срещана причина да потърсите Либхер сервиз е механичната повреда. Това най-често се случва при пренасяне на уреда, при смяна на жилище или при ремонт в него. Макар че моделите на Либхер са значително по-леки и удобни за пренасяне, понякога се случва хладилникът да бъде изпуснат. Най-често в тези случаи се налага подмяна на вратата/вратите или на вътрешните рафтове, особено ако са стъклени.

Не оставяйте децата да си изграят с хладилника. Не слагайте по-обемни съдове и предмети, отколкото вашият уред може да побере и не използвайте сила, за да ги напъхате вътре. Няма повреда, която не може да бъде отстранена в Либхер сервиз, но едва ли имате желание да харчите излишни средства.