Подводни бягащи пътеки – модерна тенденция

Подводни бягащи пътеки

Най-модерната спортна тенденция в Западна Европа са тренировките с подводни бягащи пътеки.

Ако сте извън играта и искате бързо да се върнете в спорта това е идеалното решение за вас. Водата е чудесна среда за упражнения, известен още от древността. Използва се при рехабилитация на травми поради това, че намалява стреса върху ставите, вискозитета осигурява устойчивост и хидростатичното налягане допринася за поддържане на тялото.

Водата променя лесно телесното тегло с около 50 процента и поради налягането мускулите работят много по-усилено в сравнение с въздуха. С други думи постигате същия ефект два пъти по-бързо.

Това е чудесен начин да добавите допълнителен пробег без излишно износване на краката си или ако искате бързо да се съвземете след преживяна травма.

Има два вида подводни бягащи пътеки. Едната система включва свободно стояща вана с моторизирана лента и регулируема височина на водния стълб. Нещо повече, водата може да се нагрява до желаната температура. Топлината насърчава гъвкавостта, помага на мускулите да се отпуснат, и намалява умората.

Другият тип подводна бягаща пътека се поставя в стандартен басейн и е без регулировки. Така вашето тяло работи все едно в реални условия, но с по-голямо натоварване.

Единствения недостатък е, че те са много недостъпни за широката публика, поради което можем да ви препоръчаме в Българските условия да си вземете някоя класическа бягаща пътека за в къщи.

При закупуване на такъв уред е добре да изберете маркова бягаща пътека с повече екстри и ще постигнете почти същия ефект все едно е във вода.