Новият Acer Aspire S3

Acer Aspire S3 (2014) е 13,3- инчов ултрабук с Intel Haswell процесор, който е по-мощен от предишните модели и осигурява значително по-дълъг живот на батерията. Дизайнът също е променен, като са използвани елементи от по-скъпия Aspire S7. Определено можем да заявим, че този модел ще бъде един от най-търсените лаптопи в средния клас.

Първият Aspire S3 имаше корпус, направен от алуминий и магнезий . Все пак капакът е с лъскаво покритие и наподобява Aspire 7, който е с Gorilla Glass. Но само прилича на него, не е стъкло, а алуминий с бяло лъскаво покритие. Целта е ясна – дизайнът да бъде в крак с последните тенденции и лаптопът да не изглежда „евтин”. Самият корпус е доста здрав и изглежда наистина стабилен. Освен това е и супер лек – само 17.8 мм, и тежи 1.76 килограма. Предишната версия на модела беше малко по-лека. Причината за допълнителното тегло е наличието на твърд диск с капацитет 500GB или 1TB, вместо флаш памет. Освен него,компютърът разполага и с 16GB SSD за по-бързо зареждане на системата.

Acer Aspire S3

Дисплеят също е значително подобрен, което беше очаквано. Вместо TN екрана с резолюция 1366 х 768 пиксела, новият Aspire S3 разполага с 13.3 – инчов сензорен екран с IPS панел иFull HD. Той предоставя много по-добри ъгли на виждане в сравнение с предходния модел. Качеството на изображенията е подобрено, особено когато става дума за наситеност на цветовете.

Най-съществената промяна обаче си остава вкарването на по-съвременен процесор с Haswell архитектура. Това означава по-голяма скорост за обработка на данните, по-висока производителност и разбира се, по-малък разход на енергия. Потребителите ще имат възможност да ъпгрейднат видео картата до GeForce GT 735m, за още по-добро мултимедийн изживяване. Все още не се знае колко време точно ще издържа батерията, но е почти сигурно, че ще бъде повече от стария модел (6 часа).

Поради малките размери на кутията, опциите за свързване са леко ограничени. Въпреки това, ултрабукът разполага с 2xUSB 3.0 порта, един USB2.0, Ethernet и слот за мултимедийни карти. Със сигурност този Aspire е значително подобрен от предишната версия и е една доста стабилна машина от семейството на ултра тънките и леки лаптопи.