Нека техниката превземе света!

Техника

Нека първо си припомним, че няма незаменими хора! Стара, но мъдра мисъл, която ясно ни показва колко “уникални” сме. Разбира се, в това време се е говорели, че един човек може да замени друг. Днес, след толкова години усилена работа, създадена от самата човешка ръка, техниката може да замени почти всеки един човек.

Да започнем от битовата техника – перални, прахосмукачки, чопъри, кафеварки и много други малки удобства улесняват и правят по-приятни домашните ни задължения. Ако свържем техниката с работата, то компютри, принтери, скенери и още много различни машини заменят почти всяка една дейност, с която хората са се занимавали дълги години наред.

А за нас? За нас остават дребните довършителни дейност като това да прострем прането, да налеем кафето, да оформим документите, да затворим капачките и подобни, за които все още не са измислени машини … засега. Ами какво ще стане ако измислят и за тях? Тогава всичката работа, за която хората учат и се трудят ще бъде безполезна и никому ненужна. Роботи ще управляват съдбите ни, компютри ще определят битието ни и ние ще сме просто фоновата картинка. И нека техниката превземе света!