Метод за напреднали Пауза-Почивка

Метод за напреднали Пауза-ПочивкаТренировката за натрупване на мускулна маса протича с тежести на 70-80% от максималната Ви сила с 6-8 повторения за мускулите на раменния пояс и ръцете и съответно с 12-20 повторения и 60-70%  от възможностите за долните крайници.

Повишаването на тежеста увеличава силата, но ако повишите тежеста на 90% Вие едва ли ще направите и 3 повторения. Затова е и този метод метод – Пауза-Почивка.

При него Вие изпълнявате упражнението с 90 % от силовите си възможности за дадено упражнения. Правите 3 повторения, почивате около 40-45 сек. и изпълнявате още 2-3 повторения, още една почивка от 45-55 сек. и отново 2 повторения, следва още една почивка от 60-90 сек. и заключителни 1-2 повторения.

Съветваме ви да тренирате с помощник тъй като този метод е много изтощителен и е възможно в даден момент просто да нямате сила за нито едно повторение и да се контузите.

Този метеод е желателно да се изпълнява при основни упражнения като: повдигане от лег, повдигане от полулег, сгъване с щанга, мъртва тяга, изтегляне на скрипец, клекове и др. За да се изпълнява този метод трябва да владеете добре техническото изпълнение на упражненията.