Мъжките сака – универсална дреха за всеки повод

Мъжките сака – универсална дреха за всеки повод

Има някои дрехи, като мъжките сака, които са почти задължителен елемент от гардероба на всеки мъж. Те са подходящи за целогодишна употреба и изглеждат повече от добре в спортно-елегантни или официални визии.

Независимо дали искате да съчетаете с официални костюми или с тениска и дънки – със сигурност ще постигнете завършеност на вашата балансирана визия. От онлайн магазин Carducci споделят начините за комбиниране и кои са трендовете при тези универсални елементи от мъжкото облекло.

Как да съчетаете мъжкото сако?

Едно от най-големите предимства на този тип дрехи, които ги превръщат в универсални, е лесното им съчетание с останалите елементи от облеклото.

Ако искате да създадете по-официална визия, може да съчетаете с останалите части на мъжкия костюм, които съвпадат цветово и си подхождат според степента на формалност – панталони, класически обувки тип Оксфорд, риза, елече. Може да добавите и аксесоари, като вратовръзка или кърпичка.

В случай че сте привърженици и средата ви изисква по-спортно-елегантно облекло, то мъжкото сако може да се имплементира в такава визия. Съчетайте с риза и дънки, както и панталони тип чино или карго, за да придадете неглижираност на вашия аутфит. Може да заложите на обувки Дерби, Мокасини или кежуал модели.

Какъв цвят сако да изберете?

Сред най-актуалните нюанси са неутралните и пастелните. Уверете се, че ще изберете модел, който да подхожда на вкусовите ви предпочитания и физическите характеристики.

Друг важен аспект от избора на цвят, е с каква цел закупувате сакото – за ежедневната си визия или за специален повод. Ако искате модел за ежедневието, е най-подходящо да се насочите към универсален и лесен за комбиниране цвят. В случай че търсите модел за специален повод, може да заложите и на по-дръзка визия чрез живи и наситени нюанси.

Кои са трендовете при мъжките сака този моден сезон?

Модата постоянно се изменя. Това важи и тук. Сред тенденциите, които се характеризират като най-популярни този моден сезон, се открояват:

  • Геометрични модели и щампи – сред най-популярните геометрични модели се откроява Херингбон, който създава уникален визуален ефект. Друг тренд е щампата Пепита, която е подходяща за специални и бизнес събития, защото придава значителна елегантност на дизайните;
  • Модерни детайли и акценти – сред най-популярните са декоративните копчета, които могат да поставят акцент или изцяло да променят дизайна на сакото.