Какво да правим, ако лаптопа забива?

Забиващ лаптоп

Със сигурност много от хората ползващи лаптопи, рано или късно в процеса на експлоатация на машината срещат този проблем. Лаптопа им започва или да забива, или да се рестартира от само себе си.

Решенията на тези проблеми са много, но искаме да Ви представим някой от най-добрите от тях. Ако лаптопа Ви случайно се рестартира без Вие да сте му дали команда да прави това, то изчакайте малко да зареди и точно преди да се появи логото на операционната система, натиснете няколко пъти F8.

Това ще Ви даде различни опции за стартирането на системата, като за своя лаптоп изберете стартиране в защитен (safe) режим. След като лаптопа Ви е в безопасен режим, натиснете на иконката на Windows, разположена на toolbar-а и изберете системни настройки.

След като сте в този прозорец, потърсете и кликнете на разширени опции. В това меню има тикче за това дали Вашия лаптоп има правото да се рестартира самостоятелно или не. Махнете тикчето и това би трябвало да реши проблема с автоматичното рестартиране. Това, разбира се правете само в краен случай, ако наистина прекалено често започне да се рестартира машината.

Във всеки случай, каквито и проблеми да срещнете, Ви съветваме да се допитате до специалист по лаптопи, за да не направите някоя груба грешка в опитите си да поправите устройството.