Как успяват хладилници Либхер да поддържат своите цени ниски?

Liebherr цена

Хладилници Либхер – тази марка уреди изниква в съзнанието ни всеки път, в който стане дума за качествени уреди и за ниски цени. Как обаче успяват от Либхер да окажат толкова влияние върху цените и да ги поддържат толкова ниски, предстои да разберем.

Инвестират в реклама разумно

Компанията произвеждаща прословутите хладилници Либхер успява да поддържа цените ниски по много начини. Един от тях е чрез разумно управление на разходите за реклама.

Така например вместо компанията да инвестира в безсмислени скъпо струващи рекламни кампании, тя използва всяка възможност да понижи цената, което накрая рефлектира в едно много по-голямо и широко търсене. Добрата цена винаги предполага и голям интерес.

Производство в България

Разумен начин за понижаване на цените е да се намери място, на което жизненият стандарт е по-нисък и където разходите в производствения процес няма да бъдат толкова високи.

В това отношение България е един атрактивен пазар, който позволява да се произведат хладилници Либхер на много ниски цени, но и с много добро качество, създаващо хиляди доволни клиенти.

Транспортните разходи

Една от причините за ниските цени на хладилници Либхер е, че произвеждайки уредите за българския пазар в България, компанията не се нуждае от толкова много допълнителни разходи за да транспортира своето производство.

Всъщност произведените в България уреди са само на крачка разстояние от потреблението, което освен финансовото изражение има силен ефект и върху качеството.

Както се знае, хладилникът не обича много местенето от едно място на друго, ето защо местното производство спестява рисковете от евентуално възникване на дефекти по пътя.

Орязване на излишните екстри

Сред начините за постигане на по-ниски цени при хладилници Либхер е това, че хладилниците от най-евтините модели имат просто минимално количество допълнителни екстри. Снижавайки до минимум допълнителните функции, хладилници Либхер могат да си позволят да пуснат на пазара хладилници за по-малко от 400 лева, което ги прави най-евтината и достъпна марка на родния пазар.

Така например при най-евтините модели хладилници е на лице изпълняване на само най-основните и незаменими функции. При тези уреди дори и много често липсва хладилна камера, в която да се замразяват хранителни продукти.

Смаляване на размера

Един от факторите, които правят някои хладилници чувствително по-скъпи е това, че те имат и по-големи габарити. Смаляване размерите на хладилника лесно може да се отрази и върху цента, защото все пак един малък хладилник може да изисква за създаването си много по-малко материали, отколкото един голям хладилник.

По този начин смаляването размера на хладилника може директно да засегне и цената, правейки я значително по-ниска, а от там и конкурентна. Ето защо при внимателно оглеждане на уредите в търговската мрежа ясно се наблюдава зависимост между цена и размери.

Оптимизация в производствените процеси

Когато говорим за германско качество тук влизат доста характерни моменти. Един от тях се нарича дисциплина, която всъщност играе огромна роля и в производствения процес на хладилници Либхер и на цените на различните модели хладилници.

В производствените процеси на хладилници Либхер се обръща особено внимание на работата на всеки един работник, на това как той работи и почива, на материалите които се използват и се следи за това да не остават неоползотворени производствени материали. Това съвсем естествено води до опция да се предлагат висококачествени уреди на наистина добри и доста ниски цени.