Интересни подаръци за жени – какво би зарадвало дамите?

Интересни подаръци за жениВ живота на всеки мъж присъстват много жени – съпруги, любими, майки, сестри, колежки, добри приятелки. Имайки предвид броят на празниците, които те имат през годината, намирането на интересни подаръци за жени се превръща в сложна задача. 8-ми март, Свети Валентин, Коледа, рождени и именни дни – всеки празник изисква поднасянето на подходящ ексклузивен подарък.

Да зарадваш дама с подарък – задача с повишена трудност

Нито един празник на близка и специална жена не заслужава тривиални подаръци. Букет цветя, кутия скъпи бонбони – истинските джентълмени подаряват такива неща без да чакат повод. Дори скъп марков парфюм е далеч от оригинална идея за подарък. Обмисляйки какво да подарите, е добре да проявите креативност и да заложите на нещо уникално и ексклузивно.

Годишнина от сватбата, юбилей, годеж, подобни събития изискват нестандартни решения. Подаръкът ви трябва да е такъв, че да се помни. Дори след години, той трябва да събужда приятни спомени и да предизвиква усмивка на женското лице. В някои специализирани магазини могат да се намерят наистина интересни подаръци. Част от тях са идеалното традиционно решение.

Привържениците на класиката отдават своето предпочитание на скъпите и красиви бижута, водейки се от максимата, че диамантите са най-добрият приятел на момичетата. Подобно решение в никакъв случай не е погрешно, защото много дами биха били изключително поласкани ако получат висулка с личните им инициали, гривна с гравирано име им или друг прелестен накит.

В същото време подаряването на бижута на служителки, делови партньори и колежки е крайно неуместно. Ако бижутерията толкова ви привлича, или пък въпросната дама е почитател на златните и сребърни аксесоари, една красива кутия за бижута при специален повод и голям личен празник е напълно в реда на нещата. При подаръците има етикет, който е задължително да се спазва.

Уникалните ювелирни изделия, както и гравираните с лично послание, са от друга страна перфектни подаръци за жената, която възприемаме като сродната си душа. Гравирането не случайно е услуга, предлагана от много бижутерски и сувенирни магазини. Какъв модел ще изберете, от злато или сребро – това зависи от личните предпочитания на дамата. Добре е да познавате вкуса ѝ.

Какво всъщност искат жените?

Противно на всеобщото схващане, съвременната жена не е повърхностна и меркантилна. Да, тя обича луксозните и интересни подаръци, но само ако зад тях стои жест на любов, романтика и уважение. Въпросът е не толкова какъв ще бъде подаръка, а какво символизира. Скритото в него послание е факторът, който ще превърне една вещ в любим и затрогващ подарък.

Не по-малко важно е подаръкът да бъде поднесен с чувство и навреме. Никога не давайте подаръка си твърде късно. Все пак е важно не само какво давате, но и как. Ако сте забравили рождения ѝ ден или годишнината от сватбата ви, скъпата вещ няма да успее да компенсира сериозния ви пропуск. По-лошо – подаръкът ще бъде завинаги възприеман като извинение и физическо изражение на чувството ви за вина.

В случай че искате да подарите нещо интересно на дама, с която сте романтично обвързани от скоро, и която все още не познавате добре, заложете на сигурното. Една нежна гривна с червен конец, която да пази от лоши очи и нещастия е чудесна идея. Такива носят дори жените, които не се прехласват по бижутата. Освен това, посланието, което ще отправите чрез амулета е: „тук съм, за да те предпазя от беди”.