Хладилници – информация

Хладилници – информация

Хладилникът поддържа температура от 3 до 5 градуса по Целзий, защото тя е оптимална за хранителните продукти. Ако температурата е под 0 градуса, тогава става дума за фризер.

Освен в битовата сфера, хладилникът намира приложение и в промишлеността. Естествено там хладилниците са с много по-голям обем от домакинските и освен хранителни продукти в тях се съхраняват химически вещества, необработени животински кожи и други.

В зависимост от принципа си на работа хладилниците биват абсорбционни и компресорни. Абсорбционните хладилници са много по-тихи от компресорните, но за сметка на това изразходват повече енергия и отделят повече топлина.

Съвременните хладилници се отличават с различни екстри, които улесняват експлоатацията и поддръжката им. От голяма полза например е наличието на No Frost или въздушна система, които предотвратяват заскрежаването по вътрешността на хладилника, причинено от постъпването на въздух с по-висока влажност при отварянето на вратата. Друга екстра е анти бактериалното покритие по вътрешния корпус. Това покритие спомага за запазване на свежестта на продуктите за по-дълго време, тъй като противодейства на различните микроорганизми.