Hisense Sero 7 Pro е супер евтин таблет

Качествените таблети стават по-евтини с всеки изминал ден, като започват да достигат цени, достъпни за голяма маса потребители. Hisense Sero 7 Pro не е нищо особено като качество сред морето от малки по размер мобилни компютри, но има нещо, което го различава от останалите – невероятно ниската му цена от само $130.00. Много от вас ще кажат, че процесорът му Nvidia Tegra 3 е стар и не дотолкова в крак с новите технологии, или пък че паметта му от 8GB е прекалено малко. Но не можете да отречете, че цената все пак привлече вниманието ви.

Hisense Sero 7 Pro

Като дизайн много прилича на Nexus 7 и доста други евтини таблети на Android. Панелът е пластмасов, податлив на надрасквания заради меката си повърхност. Освен мека, тя е и доста лъскава и лесно се замърсява с отпечатъци от пръстите ви. Теглото му е 360 грама и е дебел 11 милиметра. Като го хванете в ръка, ще усетите, че е доста удобен. В горната му част има слот за micro SD карта,  micro USB слот, както и micro HDMI изход. Разполагаме и с две камери – тази в предната част на таблета е 2 мегапиксела, а другата, която се намира отзад е 5 мегапиксела. В устройството има вградени и два говорителя.

За цената си, джаджата има доста качествен дисплей с резолюция 1280×800 пиксела, който осигурява добри ъгли за виждане. Мястото за съхранение на файлове е само 8GB, като от тях можете да ползвате само 5.5GB. Доста некомфортно, нали? Е, ще ви зарадваме, защото чрез SD карта, можете да увеличите значително капацитета – до 32 или 64 GB.

Sero 7 Pro идва с 1GB RAM и залязващият процесор Tegra 3, за който стана вече дума. Представянето му на тестовете е било под средното ниво, но не може да се каже, че е провал. Ако Nexus 7 ви харесва, но искате да спестите едни 100 долара, като жертвате малка част от техническите характеристики, вземете си Hisense Sero 7 Pro – няма да съжалявате.