Dell Venue 8 Pro с Windows 8.1

Dell се завърнаха на пазара с малки таблети с новият Venue 8 Pro. Моделът е първият за компанията с Windows 8.1. Екранът на тази портативна джаджа е 8-инчов. Цената на таблета е $299.00 за версията с 32GB, цената за варианта с два пъти повече място за съхранение на информация все още не е обявена.

Dell Venue 8 Pro

Таблетът се захранва от процесор Bay Trail, IPS екранът разполага с резолюция 1280×800 пиксела. Оперативната памет, вградена в устройството е 2GB. Възможностите за свързване към други джаджи може да стане чрез слот за SD карта или micro USB, което може да се използва и за зареждане.

Dell Venue 8 Pro е с дебелина от 8.89 милиметра и тежи 408 грама. В предната част има 1.2 мега пикселова камера, а отзад камерата е  5 мегапиксела.

Въпреки, че таблеът работи с операционната система Windows 8.1, остава усещането, че работим с Android. Това все пак може да се дължи на факта, че все още има прекалено малко Windows модели на пазара, които са с по-малки размери. Windows бутонът се намира в горната част на таблета и е малко неудобен на пръв поглед. Като цяло дизайнът е изчистен, но 8 Pro е доста удобен за държене, осигурено е хубаво сцепление при допир.

Таблетът на Dell със сигурност може да се бори за добри позиции на пазара със супер малки таблети, защот има всички необходими характеристики. Все пак ни се струва, че е по-скъп от очакваното, въпреки че е с най-новата версия на Windows.