Dell XPS 12 хибрид

Dell XPS 12 направи зашеметяващо впечатление с иновативния си дизайн, когато беше пуснат на пазара миналата година. Лаптоп или таблет – и двете едновременно! Чрез завъртане на екрана около корпуса и спускането му върху клавиатурата лаптопът се превръща в много удобен таблет. Новата версия на хибрида изглежда подобрена в няколко отношения, като най-силно впечатление прави по-дългият живот на батерията. С цената си от $1,199, която изглежда малко висока, с какво превъзхожда останалите конкурентни лаптопи?

Dell XPS 12

Направен от черни въглеродни нишки, покрити с алуминий, новият Dell XPS 12 е истинска наслада за окото. Покритието на лаптопа е меко на допир, което го прави лесен за хващане. Също като предишната версия на модели, и тази позволява лесно преминаване от режим лаптоп към таблет с едно завъртане на екрана. Има и междинен вараинт за позиция на екрана, а здравата рамка го придържа в стабилно положение.

Новият хибрид тежи 1.52 кг, малко по-лек е от предишният модел. Все пак ако ще го използвате предимно като таблет, е добре да се огледате за други варианти. В сравнение с други подобни ултрабуци, тежи доста повече, макар и с малко по-голям дисплей – 12.5 инчов Gorilla Glass тъч скрийн.

Със своят 1.6-гигахерцов i5-4200U Haswell процесор на Intel и 4GB RAM, този ултрабук работи изключително бързо и безпроблемно с няколко отворени приложения едновременно. Твърдият диск e SSD с капацитет от 128 GB. Зареждането на операционната система Windows 8 става за около 10 секунди. Трансферът на файлове също става сравнително бързо, като например един филм може да бъде прехвърлен за секунди.

Вградената графична карта е 4400 GPU на Intel и е напълно достатъчна за добро видео на по-популярните игри. Батерията издържа почти 9 часа и половина според извършени тестове, което е наистина впечатляващо за компютър от такъв клас.
Тепърва ще видим дали този модел ще бъде още по-успешен и ще задмине конкурентни като Sony VAIO Pro 11 и Lenovo IdeaPad Yoga 11s.