Висулките правят колието завършено

висулкиВисулките са последният елемент, който прави едно колие да има завършен външен вид. Без тях повечето колиета имат незавършена визия и когато ги погледнете не Ви напуска усещането, че сякаш нещо липсва, сякаш нещо не е както трябва. Не че не могат да се носят и така, но все пак нали всички ние се стремим към поне малко съвършенство.

Каква е идеята за висулката?

Целта на висулката, както споменахме, е да придаде вид на завършеност и да балансира самото колие така, че то да не изглежда твърде семпло и да не излъчва празнота.

Какви могат да са висулките?

Под висулка се разбира абсолютно всичко, което може да се постави на едно колие и казано най-елементарно, просто да си виси там. Това може да е буквичка, медальон, зодиакален знак, кръст, някакъв камък и какво ли още не. Някои хора дори използват за висулка пръстен.

От какво могат да са изработени висулките?

На практика тук няма никакви ограничения. Висулката може да е от злато, сребро или платина, но може и да не е от благороден мета. Всъщност за да сме още по-точни, висулката може изобщо да не е изработена от метал. Тя може да е например камък, което е доста популярна практика при бижутата от марката Сваровски. Може да бъде също така от дърво или нещо друго. Не малко хора използват например мидички и други подобни за да създадат съответното впечатление. На практика тук няма ограничения.

Висулката на колието подчертава индивидуалността.

Именно това е нещото, което най-често говори за Вашата индивидуалност когато става дума за бижута. Не вярвате, че това е така? Само помислете. Буквичката например – тук най-често става дума за Вашето име, а в по-редки случаи за това на Ваш любим човек. Или пък зодията. Чия може да е зодията, ако не Вашата? Е, да, може и да бъде зодията на някой друг, но тук пак става дума за Вашата индивидуалност, защото Вие я носите и трябва да има някаква причина за това.

Бъдете внимателни с избора.

Причината да Ви казваме това е, че много често именно висулката предопределя цялостния облик на самото бижу. Така например ако става дума за кожено колие със сребърен кръст, то определено кръста ще е елемента, който ще привлече вниманието и ще постави акцента. За това избирайте добре и се постарайте избраните от Вас висулки да са в синхрон с Вас самите.