Ревю на Acer Iconia A1

Acer Iconia A1 е таблет, работещ под ОС Android и е евтина алтернатива на iPad mini. Дисплеят е 7.9 инча, процесорът е Quad-core 1.2GHz. Устройството разполага с видео изход, а един голям плюс е възможността за надграждане на паметта. Цената е приемлива – около $230.00.

таблет Acer Iconia A1

Acer са известни с това, че произвеждат евтини лаптопи и таблети, които за цената си предлагат много екстри и добро качество. За разлика от повечето им продукти, този е със сравнително хубав дизайн. Конструкцията изглежда стабилна и здрава. В сравнение с iPad mini, е горе-долу същите размери, но е по-тежък и не толкова тънък. Теглото му е 400г, а на дебелина е 10.5мм. Това го прави малко неудобен за ползване, често се налага да се държи с две ръце. Екранът с формат 4:3 пасва идеално на размера на дисплея.

Моделът предлага добри възможности за свързване, като слот за microSD карта, видео изход microHDMI. Голям плюс е възможността за използването на таблета като GPS навигация, като могат да се качват карти офлайн.

Качеството на дисплея не е от най-добрите. Някои тъмни изображения изглеждат леко сиви, цветовете не са добре изчистени и ясни. Има какво още да се желае и откъм резолюцията, която е 1024 x 768 px.

Процесорът е достатъчно бърз за по-обикновените приложения, но при малко по-тежки игри например, веднага ще усетите колко често се претоварва.Екранът също не е много подходящ за почитателите на игри, заради необичайнят му размер, който споменахме по-горе. Все пак, като цяло геймърите могат да бъдат доволни от цялостното му поведение, а да не забравяме и ниската му цена.

Acer Iconia A1 има две камери – една отзад с 5 мегапиксела, и една стандартна VGA по средата на екрана. Основната камера няма светкавица, и като цяло снимките не впечатляват кой знае колко. Батерията, която е 4,960mAh издържа доста време (до 8 часа) и определено е много стабилна.

Въпреки някои недостатъци, моделът е сполучлив и цената дава дори повече отколкото можем да очакваме.