Принтер за офиса

Принтер за офиса

Идва крайният срок за предаване на даден документ или доклад, пускате го за разпечатване, и с ужас установявате, че няма мастило в принтера. И не само това – той просто не работи. Всичко това звучи като някакъв кошмар, но се случва на много хора. Търсейки най-добрият принтер за офиса може да попаднете на скъпо, морално остаряло устройство, което не е с нищо по-добро от това, което искате да замените. Ако знаете обаче какво точно да търсите, шансът да намерите качествен продукт, който да работи без проблеми в продължение на няколко години, е много голям.

Когато търсите да закупите принтер за офиса, има няколко фактора, на които следва да обърнете внимание. Броят отпечатани страници в минута (цветни и черно-бели), разхода на мастило, както и съвместимостта с последните операционни системи са най-важните неща, които трябва да знаете. В момента обаче тази офис техника може да върши и много други неща, освен разпечатването. Някои модели имат допълнителни функции като подреждане и подвързване. В зависимост от това, колко хора ще използват принтера и колко страници ще се отпечатват дневно, можете да изберете колко голям и функционален трябва да бъде устройството.

Преди да закупите принтер, е почти задължително да се поинтересувате от отзивите на други потребители, използвали съответния продукт. Единствено те могат да потвърдят дали машината отговаря на описанието от производителя, и дали работи достатъчно качествено. Това може да ви спести много пари и неприятности впоследствие. Освен това, много от принтерите работят добре в началото, но след това разходите за ремонти скачат до небето. В интернет има достатъчно ревюта от потребители, за да можете да направите правилния избор.

Цените на принтерите варират в зависимост от размера, функционалността и реномето на марката. Понякога закупуването на по-скъп принтер от известен производител, може в дългосрочен аспект да ви излезе евтино, ако в цената е включена и поддръжката. Отделът за техническа поддръжка на компанията производител може също така да ви помогне да свържете няколко компютъра към принтера чрез LAN мрежа или Wi – Fi, ако вие самите не можете да го направите.