Новият Nexus 5 с Kit Kat

Nexus 5

Google пуснаха новата си „сладка” операционна система за мобилни устройства – Android 4.4, известна още с кодовото наименование Kit Kat. Системата ще дебютира с новият Nexus 5, а след това и при други модели Nexus, Samsung Galaxy S4 както и HTC One.

Nexus е продуктова линия на Google, която включва мобилни телефони и таблети, работещи с най-новите версии на Android, а основното им предимство е, че липсва обвързване с договор. Nexus 5 е произведен от LG и може да се използва на различни честоти навсякъде по света. Това ви позволява да поставите в него SIM карта на всеки един мобилен оператор.

Този модел е малко по-тънък и лек от предишната версия, а процесорът е по-мощен Snapdragon 800. Той има оптична стабилизация на изображението и нова функция на камерата, наречена HDR. Чрез нея могат да се комбинират няколко снимки в една и осветляване на тъмни зони от изображението.

В момента Nexus 5 може да бъде закупен онлайн в 10 държави. Цената на 16 GB версия ще бъде $349.00 без договор, а тази на 32 гигабайтовата – $399.00. Смартофнът ще бъде снабден с най-новите Kit Kat приложения. Новата операционна система ще поддържа външни облачни услуги. Така ще имате достъп до файлове, съхранени на устройството, а също така и в облак. Google Hangouts събира на едно място SMS и MMS съобщенията.

Google Now, приложението, което ви предлага отговори на въпроси, които все още не сте задали на търсачката, ще има нови категории. Те ще са базирани на търсенията ви в Google и въз основа на това ще преценява интересите ви. Ако влизате в някакъв сайт доста често, Google може да започне да ви известява за нови публикации автоматично. Google Now знае по всяко време къде се намирате, и какво бихте искали да търсите в даден момент. Ако например се намирате пред местния театър, може би ще се интересувате от това какви представления има. Приложението ще ви покаже тази информация, без да я търсите.