Наясно ли сте с ползите от употребата на турмалинова душ слушалка?

турмалинова душ слушалкаТурмалинът става все популярен сред съвременните потребители. На него днес са базирани огромен брой артикули, чиято функция е свързана с лечение и превенция на множество заболявания. Един такъв продукт е турмалиновата душ слушалка. Ще я срещнете в много специализирани магазини за здраве и красота. Какво представляват и с какво са полезни душовете с турмалин? Нека разгледаме в следващите редове.

Качественият душ – много по-важен, отколкото предполагате

Вземайки душ, ние дори не предполагаме колко много всъщност той е полезен за нас. Водата почиства не само тялото, но и целия организъм, като същевременно енергизира и освобождава духа. Една съвсем рутинна процедура, каквато е къпането, може да се окаже реално лечебна, ако се използват така популярните днес подвижни турмалинови душове.

Душовете с турмалинов пълнеж са базирани на уникална японска технология за пречистване на питейна и дъждовна вода. Това означава на първо място пълна увереност, че се къпете с абсолютно чиста вода. Съществуват редица научни доказателства, че голяма част от болестите се причинява от замърсена или некачествена вода. Наличието на тиня във водопровода е най-малкият проблем. По-опасни са токсичните химикали и някои тежки метали.

Подвижният турмалинов душ осъществява химическа филтрация, елиминирайки вредните примеси, докато водната маса се движи през специалния пълнеж, съдържащ се в ръкохватката. В състава на пълнежа не участва единствено турмалинът. Топчетата включват също германий, който притежава редица свойства, полезни за човешкото здраве.

Излъчване на отрицателни йони – аниони

Турмалиновите душ слушалки имат една основна роля – да йонизират водата, с която се къпем. Йонизацията е доказала своята способност да елиминира вредните токсини на околната среда, допринасяйки за здравето и дълголетието. Все повече хора инвестират в покупката на домашни йонизатори, чиято цена е доста по-висока от тази на душовете с турмалин. Можете да проверите цените в онлайн магазин tip.bg.

Анионите в пречистената от душа вода притежават множество положителни качества. Те стимулират метаболизма и имат изразено положително и успокояващо действие върху нервната система. Още след първия душ ще усетите спад в нивата на стрес и преумора, както и облекчаване на болките в гърба и ставите, наред с главоболието.

Къпането с това приспособление повишава естествения имунитет. Подобрява се кръвообращението и се увеличава кислорода в кръвта. Топчетата в конуса на душа убиват бактериите и микробите при докосване до кожата, косата и цялото тяло. Те имат почистващо и тонизиращо действие върху дихателната система. Омекотяват и структурират водата, зареждайки я с положителна енергия.

Водните терапии с турмалин действат лечебно и омекотяващо върху кожата и косата. Германият от своя страна има свойството да неутрализира хлора във водата, да подобрява нейния PH баланса и да затваря порите на кожата. Освен това този естествен компонент може да филтрира и премахва тежки метали, пестициди и твърди соли във водата, които иначе навлизат и се натрупват в тялото.

Германият има способността да генерира дълги инфрачервени вълни, особено когато се нагрява над 32 градуса. Тези лъчи резонират в човешките клетки и повишават вътрешната температура, което има множество лечебни ефекти за целия организъм. Тонизиращият ефект на тази уникална комбинация от минерали ще ви освежи и ще ви зареди с положителна енергия. Много от луксозните спа центрове в света използват подобни душове и ефектът от тях е научно и практически доказан.

Източник: https://tip.bg/