Lenovo Flex14 с впечатляваща батерия

Lenovo Flex14

Lenovo Flex14 е лаптоп, подходящ за най-различни задачи, и се отличава със стилен дизайн е лек корпус. Този конвертируем лаптоп може да се превръща в таблет, заради уникалната си структура. Можете да направите това чрез сгъване на екрана назад и завъртане на клавиатурата. Lenovo не прави компромиси от гледна точка на компонентите, използвани за изработката на устройството, за да може освен радост за окото, да ни бъде полезен и за всичко, което може да ни се наложи да правим на един преносим компютър.

 Този ултратънък лаптоп е снабден с 4-то поколение i5 – 4200U процесор, който достига скорост на обработка на данните от 1,6 GHz . Предлагат се различни конфигурации на серията Flex14, които можете да разгледате, преди да вземете решение кой точно да си купите. Подобно на повечето  ултрабуци , и Lenovo Flex14 идва с 8 GB оперативна памет. Това е достатъчно RAM , за да стартирате няколко програми едновременно без никакво забавяне. Голям плюс при модела е наличието на 128GB SSD . Твърдотелните дискове зареждат много по-бързо, отколкото стандартните твърди дискове, и имат по-малко движещи се части, така че вероятността от проблеми при работа е много малка.

Ултрабукът има впечатляваща издръжливост на батерията. Можете да работите на него до девет часа с едно зареждане, което прави Lenovo един от рекордьорите в този клас. Flex14 има 14-инчов HD дисплей с резолюция 1366×768 пиксела, която малко разочарова, в сравнение с други ултрабуци, които имат 1920x1080px HD екрани. Този модел  тежи почти два килограма, което е сравнително много за ултрабук . Тъчскрийнът ви позволява да получите най-доброто от операционната система Windows 8. Сензорният екран е много чувстителен и реагира незабавно на зададени команди.

Lenovo Flex разполага един USB 3.0 порт и два USB 2.0 порта . Има HDMI кабел, така че можете да свържете компютъра си с по-голям HD екран, ако е необходимо. Липсва оптичен диск, за да може да се запази тънкия дизайн, а и тези носители на информация са вече морално остарели и много малко хора ги използват.