Бизнес ултрабук от Lenovo

ThinkPad X1 Carbon на Lenovo е лек ултрабук от бизнес клас и е подходящ за хора, които често пътуват. Тънкият дизайн е същевременно и много здрав, като можете да си позволите лукса да ги изпуснете от не голяма височина. Резолюцията на дисплея от1600 x 900 пиксела е сравнително ниска за 14-инчов екран, но качеството на изображенията е близко до HD. Няма да имате възможност да се насладите на последните компютърни игри на пазара, но ако ви се налага често да пътувате и имате нужда от лаптоп с издръжлива батерия, то Lenovo е точният избор за Вас.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Двуядреният процесор 3667U работи при честота от 2GHz, като скоростта в режим Turbo Boost достига до 3,2 GHz . Подкрепян от 8GB памет, ултрабукът позволява работа с няколко отворени програми и табове на уеб бразузъра, без никакво лагване. Можете да избирате конфигурация със 128GB или 256GB твърдотелен диск .

Както споменахме, този ултрабук е от бизнес клас и предназначен основно към работещите на бързи обороти хора. Видеокартата Intel HD 4000 е вградена и споделя същата памет заедно с процесора. Ако все пак желаете да разпуснете с някоя игра, можете да стартирате по-стара версия или да намалите настройките на графиката.

Дисплеят на този лаптоп поддържа резолюция от 1600 х 900 пиксела. Някои модели от по-висок клас имат дисплеи с 1920 x 1080 px, но при тях текстът и иконките се виждат прекалено малки. Екранът е матов и с добра яркост. Можете да отворите капака на 180 градуса, ако така ще ви бъде по-удобно.

Дизайнът на ThinkPad X1 е изработен така, че да предпазва компонентите, скрити под капака и твърдия диск. Специален датчик отчита движение и защитава движещите се части, в случай на падане на лаптопа. Чрез извършени тестове,  въглеродни влакна са допълнително подсилени, което защитава ултрабука от влага, високи температури, налягане или вибрации.

Странно решение на Lenovo е липсата на Bluetooth, но той може да бъде добавен допълнително. Устройството разполага с два USB порта, четец на карти и Ethernet порт. Все пак сме разочаровани от липсата на достатъчно възможности за свързване.