Asus Zenbook Prime UX31A

Asus Zenbook Prime UX31A

Когато за пръв път Intel обявиха появата на ултрабуците, един от първите модели, които показаха, че могат да бъдат конкуренция на уникалният по това време Apple MacBook Air беше Asus Zenbook UX21. От тогава досега има много по-добри модели, но този беше един от първите. След него от Asus пуснаха и по-евтиният Zenbook UX32A, както и премиум моделът Zenbook Prime UX31A, предназначен за ценители. Последният е взел същият стилен дизайн на предшествениците си. Корпусът на компютъра е покрит с алуминий, а в задната част на екрана има специални кръгове, които улавят светлината.

Процесорът на този красавец е i7-3517U, работещ на 1.9GHz, видео картата е също на Intel, модел HD 4000. Всичко това се подпомага от 4GB RAM. Може би най-съществената промяна в този компютър е неговият 13.3-инчов дисплей. Съхранението на информация става върху 256 GB SSD, който за съжаление няма как да се ъпгрейдне до 512GB, но пък можете да използвате някаква външна памет, ако това дисково пространство ви е недостатъчно.

Asus са обърнали специално внимание на свързаността с други устройства. Това може да стане по няколко начина, благодарение на micro HDMI порт и mini VGA порт, два USB 3.0 порта, слот за SD карти, а имаме и стандартния изход за слушалки. Говорителите са ICEpower, съвместно създадени с Bang & Olufsen. Цената на лаптопа е около $1500, което го поставя на едно ниво с MacBook Air. Все пак, Zenbook Prime има по-мощен процесор и по-добра резолюция на екрана. Както можете да се досетите, и този ултрбук като всеки друг е много лек – само 1.2 килограма. Клавиатурата е от популярният сред геймърите тип LED. Бутоните са малко по-чувствителни при натиск, но са с добър размер и разстояние помежду си.