Трикове за организиране на хладилник

Трикове за организиране на хладилник

Хладилникът е сърцето на кухнята, отговорен за поддържането на нетрайните ни храни свежи и безопасни за консумация. Лесно е обаче, този основен уред да стане в хаус и неорганизиран, което води до повече консумация на храна и неефективност. С няколко лесни хака за организиране можете да се възползвате максимално от пространството за съхранение на вашия хладилник, да поддържате хранителните продукти видими и да намалите вероятността продуктите да се развалят незабелязано.

Прозрачни, етикетирани контейнери

Инвестирайте в прозрачни, херметически затворени контейнери и ги етикетирайте. Прозрачните контейнери ви позволяват да видите съдържанието с един поглед, докато етикетите гарантират, че знаете точно какво има вътре. Този метод е особено полезен за остатъци, подправки и продукти като нарязани зеленчуци.

Може да използвате въртящи се тави, които улесняват достъпа до предмети, съхранявани в задната част на вашия хладилник. Те работят добре за продукти като сосове, дресинги и буркани. Просто завъртете таблата, за да достигнете предмети, без да се налага да премахвате всичко отпред.

Организиране по зони

Определете специфични зони за различни видове храни. Например, използвайте един рафт за млечни продукти, друг за плодове и зеленчуци и отделно чекмедже за деликатеси. Тази система за зониране може да ви помогне бързо да намерите това, от което се нуждаете.

Използвайте подреждащи се кошчета

Подреждащите се кошчета или контейнери за съхранение, са отлични за организиране на по-малки артикули като кофички кисело мляко, филийки сирене или торбички с размер за закуска. Те максимизират вертикалното пространство и поддържат подобни предмети заедно.

Подредете храните по срок на годност

За да намалите хранителните отпадъци, подредете продуктите си по срок на годност. Поставете елементите, които трябва да се използват скоро, отпред, а предметите с по-дълъг живот – отзад. Този метод гарантира, че консумирате храна, преди да се развали.

Използвайте разумно вратата на хладилника

Вратата на хладилника често е най-топлата част от хладилника. Използвайте го за съхранение на подправки и продукти с по-дълъг срок на годност, като туршии и конфитюри. Избягвайте да съхранявате бързо развалящи се продукти като мляко и яйца на вратата.

Инвестирайте в хладилници с транспортни дефекти

Сигурни сме, че всичко до тук описано в статията, звучи прекрасно. Но за да може всичко да се съхранява правилно и подредено, е нужно хладилника да разполага с място. Всички знаем, че големите модели са много хубави, но скъпи. Затова, една добра практика е закупуване на уреди с транспортни дефекти. Освен, че спасявате уреди в отлично състояние от унищожаване, така и намаляте замърсяването на въздуха. Да не говорим и за по-ниските цени. Някои модели, бихте могли да разгледате на следната страница – https://www.relaxbg.org/c/hladilnitsi/

В заключение, ще повторим отново, че организираният хладилник не само увеличава максимално пространството за съхранение, но също така помага за намаляване на хранителните отпадъци, като в крайна сметка ви спестява пари и допринася за по-устойчив начин на живот.