Новата световна мода – бижута от бяло злато

бижута от бяло златоЕдин от най-популярните благородни метали, които широко се използват за направа на бижута е златото. Векове наред то е използвано за направа на пищни украшения и различни скъпоценни предмети характерни за културата и бита на хората от дадения период.

Защо бижутата от бяло злато са предпочитани?

Жълтият цвят не на всеки допада и често се търсят по-бели и лъскави благородни метали, които са прекрасен материал за изработка на всякакви аксесоари. Среброто не е много скъп материал, но бързо потъмнява и трудно се поддържа и затова по малко се използва. Платината притежава всички качества необходими за изработката, но цената е непосилна и не всеки може да си я позволи. Това наложило комбиниране на някой метали със злато и получената сплав гарантира високото качество на красивите накити. Бялото злато е такава сплав, която много бързо набира популярност и се използва масово в нашия бит.

Какво е бялото злато?

Широкото използване на бялото злато започва в началото на 20 век. В зависимост от съставките на сплавта, бялото злато бива благородно – сплав с платина, паладий и сребро и неблагородно със никел, цинк, мед и други материали. Изработените бижута от неблагородната сплав са с тънко покритие от родии и това им предава прекрасен бял блясък.

Напоследък повечето от украшенията се изработват без никел, тъй като е доказано, че този метал причинява алергии и от 2000-та година има официална забрана за ползването му.

Затова бижутата са безопасни и се масово използват заради по-ниската си цена. Благородното бяло злато е примамлив материал за изработка на изискани и стилни бижута, които са с много висока цена и не съвсем удобни за всеки. Една от най желаните комбинации е тази с наличието на паладий. По-евтин от платината и предпочитан заради бляскавия и ослепителен бял цвят на бижутата.

Как бижутата от бяло злато се налагат на пазара?

В днешно време бижутата са предпочитан аксесоар и от жените и от мъжете. Комбинирането на бялото злато с различни видове камъни е една характерна даденост за момента. Най-разпространени за момента са камъните Сваровски, които успешно се комбинират с бяло злато и се получава прекрасен продукт, който удивлява изключително много посетителите на бижутерийните магазини. Произвеждат се много красиви и изискани украшения, които задоволяват интереса и желанията на много жени и мъже.

Богатият избор на пищни колиета, синджири, ланци, гривни, пръстени обеци и други луксозни аксесоари привличат посетителите и силно ги изкушават. Голямото им разнообразие, перфектната им изработка, изящният им вид е важно условие за продажбата им било в големите и многобройни луксозни магазини, а също така и по интернет – онлайн. Последният начин за пазаруване спестява време, неудобства и напрежение, което го прави доста популярен. Онлайн пазаруването е последният писък на модерното пазаруване. То улеснява и създава настроение и ни прави много щастливи.