Как Lenovo си проправи път сред конкуренцията?

Lenovo
Ако до края на деветдесетте години на деветнадесети век успеха на бранда Леново стигаше само до вътрешните граници на Китай, то днес марката може да се похвали с изключителни постижения. Много тийнейджъри свързват марката с мобилни телефони, но работещите хора знаят, че по отношение на изработка на компютри и лаптопи Lenovo също има доста добри попадения като модели. 
Лаптопи като НР, Dell, Appleи други са несъмнено лидери в сектора технологии, но дали пък единствено марката не е тази, която избутва не толкова наложените като Леново от пазара. Разбира се, че много хора са подвластни на определен бранд. Той е авторитет, престиж и би било просто унижение, ако те закупят друга. На тези потребители няма да изтъкваме какви са най-добрите и приложими за тях свойства на лаптопите Lenovo. Така или иначе те няма да вземат под внимание факта, че дори и да притежават по-надеждни като качество параметри, те няма да предпочетат бранд, който не е на тяхното ниво.
Масово бранша с производството и търговията на лаптопи доста се е разводнил. Наистина има една класация, която е определила десетте топ марки. Но това пък значи ли, че единадесетата по ред(която и да е тя) представя по-некачествени стоки и продукти. Дали лаптопа се произвежда в Китай или пък САЩ наистина няма голямо значение. 
Само ако се загледате и сравните два такива модела всъщност ще установите, че дори и като показатели са идентични. Няма как лаптопа Ви Леново да има фул екстри и да се предлага в търговската мрежа за 500 лева. Добре е да сте наясно, че покупката на лаптоп е всъщност покупка на марка. Модел с абсолютно същите характеристики, но марка Dell вероятно ще бъде по-скъп, но ако ще робувате именно на бранд, то ще си заплатите тази екстра.

Факт е, че Lenovo е марка с достатъчно опит в производството на техника. Стара и доказана като марка я прави действително предпочитана. Едно от важните промени, които компанията прави обаче я повдига на трета позиция в производството на компютри в световен мащаб. Инвестициите, които започва през 2005 г бележат едно международно признато начало и успеха на Леново не закъснява. 
Партньорството с Microsoft и придобиването на акции или изцяло закупуване на водещи брандове я поставя на челни позиции в търговията с лаптопи и компютри. Смартфоните са още едно добро попадение за Lenovo и увеличаването на продажбите се дължи на една чудесно разработена маркетингова политика и предлагането на гъвкави иновативни продукти.