Един бързо залязъл телефон, дело на Microsoft

Kin

Kin е творението на Microsoft. Производството му е поверено в ръцете на и продават японската Sharp Corporation.

Проектиран е специално за хора, които активно навигират своят социален живот – предимно тийнейджъри и фенове на социалните групи.

Той е пуснат в употреба още през 2010г, но поради слаби продажби е спрян от производство още в първите няколко месеца. Потребителите, които са си го купили, са намерили няколко проблема, единия, от които е операционната система, която е давала бъгове. Другият е, че е доста скъп и се предлага само с абонаментни планове.

Създаден е да съчетава телефон с PC и интернет услуги. В два варианта – Kin One и Kin Two. И двата разполагат със сензорен екран и плъзгаща се клавиатура. Kin One малък и компактен слайдер с 2.7- инчов дисплей, разполагащ с 5 МП камера. Kin Two има по-голям екран – 3,5 инчов, и клавиатура, в допълнение към повече памет, камера с висока резолюция – 8МП, както и възможност за запис на видео с висока разделителна способност. Камери са предназначени за използване при слаба светлина със стабилизация на изображението и ярък LumiLED светкавица.

Перфектно е съчетавал опциите за слушане на музика, снимане, PC и постоянното следене на социалните мрежи. Те споделят CDMA 3G, NVIDIA Tegra чипове, 256MB оперативна памет и Wi-Fi. Loop параметъра се отнася до началната страница, с която собственикът й може да следи всичко случващо се в социалните страници MySpace, Twitter, Facebook се проверяват с един клик на дисплея.

В САЩ все още може да се намери и закупи такъв телефон, (дори и на по-висока цена) макар, че е спрян от производство и повечето клиенти не са доволни. А днес този телефон щеше да е много подходящ за тийнейджърите и подрастващите.